Trekkingturer

 

 

Det som virkelig skiller Bhutan fra resten av Himalaya er mulighetene for trekking og til å vandre i uberørte fjellområder. Her finnes fjellturer av forskjellig lengde og vanskelighetsgrad, og vi har valgt å presentere noen av de mest populære rutene her pop over to these guys.

Druk Path (6 dager / 5 netter)
Denne seksdagers fjellturen er en av de mest populære i Bhutan. Ruta går gjennom flotte skoger, innom fredfulle tjern og over høye fjellpass på opp til 4000 meter. Turen går også innom eldgamle templer og klostre og landsbyer langs ruta.
Anbefalt gruppestørrelse: 5+

Anbefalt årstid: Vår, Høst

Jomolhari – Laya – Gasa (12 dager / 11 netter)
Denne ruta er en av de mest spektakulære turene i Bhutan. Ruta er ca 220 km lang, og går gjennom landskap som tar pusten fra deg på mer enn én måte.
Anbefalt gruppestørrelse: 5+

Anbefalt årstid: Vår, Sommer, Høst

Gangtey Trek (3 dager / 2 netter)
En relativt kort og lett tur som går i litt lavereliggende terreng, og høyeste punktet på turen er 3400 meter. Området er en nasjonalpark med vegetasjon av bambus, magnolia og rhododendron. Ruta er innom flere vakre landsbyer og små klostre.
Anbefalt gruppestørrelse: 5+

Anbefalt årstid: Alle

Dagala Thousand Lakes Trek (6 dager / 5 netter)
Denne ruta går gjennom et område med mange vakre innsjøer. Du får utsikt til noen av de høyeste fjellene i verden, og det blir tid til både fiske og besøk i landsbyer på veien. Det er ikke en lett tur, men den er vel verd innsatsen når man speiler seg i ørretvann på 4000-meters høyde.
Anbefalt gruppestørrelse: 5+

Anbefalt årstid: Vår, Sommer, Høst