Gangtey Trek

Gangtey Trek er en flott og relativt lett fjelltur i områdene rundt Phobjika-dalen og Black Mountains nasjonalpark. Ruta ligger i beskjeden høyde over havet og stigningene er ikke så store. Høyeste leirplass er på ca 3330 moh. Denne turen passer fint til dem som ikke er så vant til å gå i fjellet. Det er en interessant tur gjennom terreng som er mer preget av skog enn andre mer alpine turer. Det betyr også at du beveger deg gjennom et område som yrer av dyre- og fugleliv. Dette området er perfekt for fugletitting og det er registrert over 270 ulike arter i området.

Om Trekkingturer

Trekkingturer kan inngå som del av alle andre pakker vi tilbyr, eller de kan stå alene. Varigheten som er oppgitt på turene er for selve fjellturen. Det er nødvendig og anbefalt å legge til noen dager før fjellturen starter til å akklimatisere seg til høyden og gjøre andre forberedelser. Det er også anbefalt å legge inn noen dager etter turen for å se seg litt om i Thimphu og Paro. Minimum én dag før og etter må påregnes til transport til og fra startsted og mål.

Dagsprogram for Gangtey Trek

Dag 1: Phobjikha - Zasa
Første dagen går du 15 km og leirplassen ligger på 3130 meter over havet. Starten går fra en liten landsby som heter Tabiting, og første delen går over jorder og blomsterenger før du stiger oppover inn i skogkledde fjellsider. Skogen her består av bl.a. bambus, magnolia og rododendron. Høyeste punktet på denne dagen er 3430 moh.
Dag 2: Zasa - Chorten Karpo
Dagens økt er på ca. 16 km og går slakt oppover til høyeste punkt på turen på 3480 moh. På veien ned er fantastisk utsikt over fjellkjeden Black Mountains, og du vil også gå forbi den utrolig idylliske landsbyen Khothokha. Leirplassen er på 3330 moh, ved siden av en klynge med fire Chorten (Stupa).
Dag 3: Chorten Karpo - Tikke Zampa
Det går hovedsakelig nedover i dag, og avstanden er ca 12 km. Nedstigningen går gjennom noen av Bhutans flotteste områder for fugletitting, så her er gjelder det å holde øyne, ører og kamera klar.

Priseksempler

Vær tidlig ute!

Få 1000 kr. avslag per person

Bestill reisen før 1. desember 2018, og få 1000 kr avslag per person. Tråkk til! Dette kommer dere ikke til å angre på!

Flere tema

Brutto Nasjonal Lykke

Denne turen er lagt opp som en work-shop om Gross National Happiness (GNH), eller brutto nasjonal lykke. Det blir foredrag fra GNH-eksperter, omvisning på ulike GNH-prosjekter, overnatting i tradisjonelle gårdshus, og møter og samtaler med lokalbefolkningen.

Anbefalt gruppestørrelse: 7+

Anbefalt årstid: Alle

Les mer

Enfield

Opplev Bhutan fra motorsykkel! Kjenn på friheten og hestekreftene langs noen av de mest spektakulære veiene i verden. Alt utstyr, lokal guide og egen mekaniker blir med på turen og sørger for at dette blir en fantastisk opplevelse, som gjengen kommer til å huske lenge.

Anbefalt gruppestørrelse: 3+

Anbefalt årstid: Vår, Høst

Les mer

Trekking

Bhutan er dekket av skog og store deler av landet er beskyttet i nasjonalparker. I disse uberørte landskapene finnes utallige muligheter for fjellturer av forskjellig lengde og vanskelighetsgrad. Er du ute etter en rolig rusletur, eller en tøff ekspedisjon? Bhutan har noe for alle!

Anbefalt gruppestørrelse: 5+

Anbefalt årstid: Vår, Høst

Les mer

Kjenner du noen som ville like dette?

Fortell dem om det! Kanskje noen vil bli med deg til Bhutan? Del denne siden på: