Druk Path

Denne turen tar seks dager og er den mest populære fjellturen Bhutan. Druk Path-ruta går gjennom nydelig natur, gjennom blåfuru-skog, over høye pass og med dalsider dekket av dverg-rododendron. På turen er man også innom flere gamle templer og landsbyer i fjellet og får se hvordan folk lever der oppe. Høydepunkter på turen er glimt av verdens høyeste ubestegede fjell (Gangkar Puensum, 7570 moh.) og camping ved Jimiling Lake, som er kjent for kjempestore ørret.

Terrenget ligger mellom 2400 og 4200 meter over havet. Høyeste leirplass er på 4100 meter over havet.

Om Trekkingturer

Trekkingturer kan inngå som del av alle andre pakker vi tilbyr, eller de kan stå alene. Varigheten som er oppgitt på turene er for selve fjellturen. Det er nødvendig og anbefalt å legge til noen dager før fjellturen starter til å akklimatisere seg til høyden og gjøre andre forberedelser. Det er også anbefalt å legge inn noen dager etter turen for å se seg litt om i Thimphu og Paro. Minimum én dag før og etter må påregnes til transport til og fra startsted og mål.

SE VIDEO FRA turen

Fjellturer kan gi sterke opplevelser, og noen ganger kan man bli overrasket over hvor kraftig inntrykk naturen kan gjøre.

Vår venn Pem-C, fra Yeewong Media Bhutan, har gått denne turen, og her kan du se noe av det hun opplevde. Hun fikk også en liten oppvåkning om hvor viktig det er å ta vare på denne flotte naturen.

Bhutan er flinke til å bevare sin unike natur. De er samtidig blant de mest sårbare områdene i verden, der klimaendringene påvirker og konsekvensene kan oppleves på nært hold.

Dagsprogram for Druk Path

Dag 1: Paro - Jili Dzong
Første dagen kan bli tøff om man ikke har akklimatisert seg til høyden. Du skal opp 1090 meter, og leirplassen ligger på ca 3480 meter over havet. Turen starter nær Nasjonalmuseet i Paro. I starten går du langs en gårdsvei før det bærer nådeløst oppover. Dagens etappe er på ca 7 km, og det regnes ca 4-5 timers gange. Leirplassen ligger under Jili Dzong, og der venter teamet med opplsåtte telt og varm mat og drikke.
Dag 2: Jili Dzong - Jangchulakha
Etter frokost rusler du videre og slak opp 310 høydemeter i løpet av en 10 km tur. Det er brattest i starten, før det flater litt ut og inn i rododendron og furuskog. Det kan hende du møter Yak på veien, siden dette er et område der disse ferdes. Leirplassen ligger på ca 3770 meter over havet, på et vakkert sted som kalles Jangchulakha comprar cialis andorra.
Dag 3: Jangchulakha - Jimgelang Tsho
Dagens vandring er ca 11 km, med 230 meter stigning og 330 meter nedstigning. Leirplassen ligger ved den idylliske innsjøen Jimgelang Tsho. Denne innsjøen er kjent for sine kjempe-ørret.
Dag 4: Jimgelang Tsho - Simkotra Tsho
Dette blir dagen for høyderekord. Høydetepunktet for dagen er over et pass på ca 4200 moh. Dagens løype er ca 11 km. og stigningen for dagen er omtrent 820 meter og nedstigning er tilsammen 400 meter. Leirplassen ved Simkotra Tsho er turens høyeste på ca 4100 meter over havet.
Dag 5: Simkotra Tsho – Phajoding
I dag begynner nedturen, men dagen er full av høydepunkter likevel. Du skal gå ca 10 km, og det starter med en liten gradvis stigning før det går nedover. Om været er bra kan du bl.a. se Bhutans høyeste fjell Gangkar Puensum (7770 moh). Dette er også det høyeste fjellet i verden som ingen har besteget. Leirplassen ligger i nærheten av klosteret Phajoding på ca 3750 meter over havet.
Dag 6: Phajoding - Mothitang
Etter å ha passert Phajodingklosteret går veien raskt nedover. Du skal ned 1130 meter i løpet av 4-5 km. Det regnes å ta ca 3 timer og er en rolig og behagelig tur. Enden på fjellturen er i Mothitang i utkanten av hovedstaden Thimphu.
Druk Path kan også gjennomføres i omvendt rekkefølge, men vær oppmerksom på at det da blir kraftigere stigning i starten av turen. Det anbefales ikke å ta fatt på en slik tur umiddelbart etter ankomst i Bhutan. Høydesyke er ingen spøk og det kan ramme dem man minst venter andrikofarmakeio.com. Det er bedre å ta noen forholdsregler og f.eks. ta noen kortere dagsturer uten overnatting i høyden for å akklimatisere seg.

Priseksempler

Flere tema

Brutto Nasjonal Lykke

Denne turen er lagt opp som en work-shop om Gross National Happiness (GNH), eller brutto nasjonal lykke. Det blir foredrag fra GNH-eksperter, omvisning på ulike GNH-prosjekter, overnatting i tradisjonelle gårdshus, og møter og samtaler med lokalbefolkningen.

Anbefalt gruppestørrelse: 7+

Anbefalt årstid: Alle

Les mer

Enfield

Opplev Bhutan fra motorsykkel! Kjenn på friheten og hestekreftene langs noen av de mest spektakulære veiene i verden. Alt utstyr, lokal guide og egen mekaniker blir med på turen og sørger for at dette blir en fantastisk opplevelse, som gjengen kommer til å huske lenge.

Anbefalt gruppestørrelse: 3+

Anbefalt årstid: Vår, Høst

Les mer

Trekking

Bhutan er dekket av skog og store deler av landet er beskyttet i nasjonalparker. I disse uberørte landskapene finnes utallige muligheter for fjellturer av forskjellig lengde og vanskelighetsgrad. Er du ute etter en rolig rusletur, eller en tøff ekspedisjon? Bhutan har noe for alle!

Anbefalt gruppestørrelse: 5+

Anbefalt årstid: Vår, Høst

Les mer