Dagala Thousand Lakes

Denne ruta går gjennom et område med mange vakre innsjøer. Du får utsikt til noen av de høyeste fjellene i verden, og det blir tid til både fiske og besøk i landsbyer på veien. Det er ikke en lett tur, men den er vel verd innsatsen når man speiler seg i ørretvann på 4300-meters høyde.

Terrenget ligger mellom 2400 og 4500 meter over havet. Høyeste leirplass er på 4300 meter over havet.

Total lendge (km.)

Høyeste punkt (moh.)

Høyeste leirplass (moh.)

Snitt gange pr. dag (timer)

Om Trekkingturer

Trekkingturer kan inngå som del av alle andre pakker vi tilbyr, eller de kan stå alene. Varigheten som er oppgitt på turene er for selve fjellturen. Det er nødvendig og anbefalt å legge til noen dager før fjellturen starter til å akklimatisere seg til høyden og gjøre andre forberedelser go to this website. Det er også anbefalt å legge inn noen dager etter turen for å se seg litt om i Thimphu og Paro. Minimum én dag før og etter må påregnes til transport til og fra startsted og mål.

Dagsprogram for fjellturen

Dag 1: Gyenkha - Gur
Turen starter ved den idylliske landsbyen Gyenkha. Man går først litt nedover til elva, og over på andre siden går det raskt oppover. Et steiplattå et stykke opp gir deg perfekt utsikt over dalen du kom fra. Etter noen timer kommer du opp til beiteområdene for Yak. Leiren ligger på 3290 meter over havet.
Dag 2: Gur - Labatama
Denne dagen stiger du over høye fjellpass der du virkelig kan se at du befinner deg i Himalaya. På våren ser du dalsidene fulle av blomster og vill aspargis.

Etter en liten nedstigning til Labatama-dalen bærer det oppover igjen til ca 4300 meter. Der ligger leirplassen rett ved innsjøen, og her blir man værende i to netter.

Dag 3: Labatama
Dette er en hviledag der man kan nyte stillheten og roen ved innsjøen. Det er også mulig å gå korte turer til andre innsjøer i nærheten. Dersom man ønsker å fiske trenger man tillatelse, og dette må søkes på forhånd. Si fra om du ønsker dette, så hjelper vi deg med å ordne det.
Dag 4: Labatama - Panka
Dette blir dagen for høyderekord. Høydetepunktet for dagen er over et pass på ca 4520 moh.

Om været er klart kan du se helt til Mt. Everest og flere andre kjente fjell. Dersom gruppen er ekstra ivrige kan man også forsøke å nå en topp som er 4720 meter for å få enda bedre utsikt.

Leirplassen denne dagen ligger på ca 4000 meter.

Dag 5: Panka - Talakha
I dag går turen over mange pass, men det er likevel ikke så mye stigning. Det er mye vakker vegetasjon og fugleliv å se opp for i dette området.

Etter det siste passet på ca 4180 moh, går det nedover mot Talakha Gompa. Der ligger leirplassen ved siden av klosteret, og man våkner til lyden av munkenes morgenbønn neste morgen.

Dag 6: Talakha - Chamgang
Siste dagen er relativt raskt unnagjort. Det er ca 6 km å gå ned mot veien som leder til landsbyen Chamgang, der turen slutter.
Denne turen går raskt opp i høyden. Allerede på dag to overnatter man på 4300 meter over havet. Det anbefales ikke å ta fatt på en slik tur umiddelbart etter ankomst i Bhutan. Høydesyke er ingen spøk og det kan ramme dem man minst venter. Det er bedre å ta noen forholdsregler og f.eks. ta noen kortere dagsturer uten overnatting i høyden for å akklimatisere seg.

Priseksempler

Gjelder for lavsesong i grupper større enn 4 personer

Flere tema

Brutto Nasjonal Lykke

Denne turen er lagt opp som en work-shop om Gross National Happiness (GNH), eller brutto nasjonal lykke. Det blir foredrag fra GNH-eksperter, omvisning på ulike GNH-prosjekter, overnatting i tradisjonelle gårdshus, og møter og samtaler med lokalbefolkningen.

Anbefalt gruppestørrelse: 7+

Anbefalt årstid: Alle

Les mer

Enfield

Opplev Bhutan fra motorsykkel! Kjenn på friheten og hestekreftene langs noen av de mest spektakulære veiene i verden. Alt utstyr, lokal guide og egen mekaniker blir med på turen og sørger for at dette blir en fantastisk opplevelse, som gjengen kommer til å huske lenge.

Anbefalt gruppestørrelse: 3+

Anbefalt årstid: Vår, Høst

Les mer

Trekking

Bhutan er dekket av skog og store deler av landet er beskyttet i nasjonalparker. I disse uberørte landskapene finnes utallige muligheter for fjellturer av forskjellig lengde og vanskelighetsgrad. Er du ute etter en rolig rusletur, eller en tøff ekspedisjon? Bhutan har noe for alle!

Anbefalt gruppestørrelse: 5+

Anbefalt årstid: Vår, Høst

Les mer