Tiger observert i Thimphu

Bhutaneserne har visst lenge at det finnes tigre høyt oppe i fjellene i Bhutan andrikofarmakeio.com. I forrige uke ble det observert en tiger tett innpå bebyggelsen rett nord for Thimphu. Bilder og videoklipp av Tigeren gikk viralt på sosiale medier. Først advarte folk mot å bevege seg ute i dette området. Senere ble mange av innleggene slettet etter at dyrevernere og kjendiser ba folk om å ikke bidra til at snikjegere ble gjort oppmerksomme på hvor de kunne finne tigeren.

Verdens største kattedyr – verdens høyeste fjell

Lenge ble det ansett som usannsynlig at tigre skulle kunne dukke opp så høyt over havet online-apteekki.com. I de senere år har også vestlige vitenskapsfolk og filmskapere klart å fange dem på film i Bhutan. De har også begynt å interessere seg for Bhutans konserveringsprogram. Bhutan har mer enn 70% av arealet dekket av skog. I tillegg har de forbundet alle nasjonalparkene i grønne korridorer. Dermed kan tigrene bevege seg fritt og over store avstander. Det er fullt mulig for en tiger å vandre i sammenhengende tett jungel helt fra India og opp til over 4000 meters høyde der de har blitt fanget på film i kamerafeller.

Tiger i Bhutan Nasjonalonalpark kart

Legendariske tiger i Bhutan

Tigre har også vært viktige innslag i Bhutans kultur og historie. Vi finner mange historier om berømte munker som skulle ha kommet ridende på tigre. Vi finner malerier og ikoner av tigre, bl. a. som dette maleriet malt på en husvegg i Haa.

Tiger i Bhutan

Det kanskje mest berømte tempelet i Bhutan, Tigers Nest,  er oppkalt etter en legende som forteller at Guru Padmasambava kom ridende på en tiger til en fjellhule der tempelet senere ble bygget.

Jeg har selv sett tigerspor i søla i skogene nordvest for Tango Gompa.  Jeg bodde der i 2002, og var på tur med mat til en munk som mediterte alene i en liten hytte oppe på fjellet comprar cialis andorra. Selv om det gjorde meg litt nervøs å se tigerspor, var det også litt spennende. Kanskje jeg kan fortelle mer om det siden?

Kom gjerne med kommentarer i kommentarfeltet under.