Mindfulnessreise til Bhutan

Neste avreise 25. juni 2020

Antall deltakere: 6 – 16

KR 26.999,- 

*Prisen gjelder fra Kathmandu. Pris for reisen inkludert fly fra Oslo er fra kr. 39.499,-

Meld interesseMer om turen

“Jeg ville anbefalt Bhutanreiser når som helst! Veldig flinke! Personlig, fleksibelt og tilpasset. Gjestfriheten i landsbyen var upåklagelig.  Maten var super, og rommene var veldig fine. Fint opplegg! Ville aldri valgt en annen reisearrangør til Bhutan. Også konkurransedyktig på pris. Har hatt en super tur, og sitter igjen med fantastiske minner for livet.”

Celine

Deltaker, Mindfulnessreisen 2019

Opplev fantastisk natur

Bli med oss på en 11 dagers reise blant fantastiske fjell, opplev utsikt du bare har drømt om, og bli kjent med et av verdens mest unike land.

Unik kultur

Opplev fascinerende kultur, blide folk og fantastisk natur. Alt sammen i et av verdens mest isolerte og avsidesliggende land.

Meditasjon hver dag

Meditasjon passer for alle uansett nivå, bakgrunn eller erfaring. Målet er å sitte litt hver dag, og lære av munker og lamaer vi møter på turen.

Finn balansen

Vi besøker hellige steder, der vi får inspirasjon og ro. Vi reiser både i ytre og indre landskap, alene og sammen med hverandre.

Dette var et privilegium. Det var en autentisk opplevelse. Å dra opp med hest til Tiger’s Nest var det lureste jeg gjorde på hele turen 🙂 Jeg er så takknemlig for denne fullkomne reisen. Alt var som en magisk drøm. Anbefaler på det varmeste!

Ida

Deltaker, Mindfulnessreisen 2019

Lær om Bhutans buddhistiske historie

Mens vi reiser gjennom Bhutans utrolige landskap, vil vi besøke en rekke historiske og hellige steder. Vi vil fortelle buddhismens historie i Bhutan samtidig som vi beveger oss i nåtiden. Vi trekker de store linjene fra kjente figurer i Bhutans og Himalayas historie fra buddhismens introduksjon på 700-tallet og frem til i dag. Bhutans historie er nært knyttet til Tibets historie, men Bhutan har likevel sin egen unike historiske identitet. Denne vil vi forsøke å finne i løpet av reisen vår.

«There is no path to happiness. Happiness is the path».

- Buddha

Tid igjen til avreise:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Møte med Bhutans åndelighet

Bli med å utforske Bhutans åndelige landskap. Bhutan er kjent som det eneste gjenværende kongedømmet i verden der vajrayanabuddhismen praktiseres. Her finner du fredfulle omgivelser i fantastisk og nærmest uberørt natur, der buddhismens mestre har tilbrakt mye tid i meditasjon gjennom historien. Vi vil besøke noen av de eldste klostrene og mest hellige stedene i dette landskapet, og vi vil bli kjent med en levende tradisjon med dype røtter i både historien og menneskene som lever der. Vi gjennomfører turen i juni og juli, da de fleste turistene er borte og overlater Bhutan til lokalbefolkningen, og oss.

Undervisning i meditasjon

I løpet av turen vil vi legge opp til felles økter med meditasjon hver dag. Vi får et unikt innpass og fantastiske muligheter til å meditere på noen av de helligste stedene i landet. Det er frivillig å delta på disse, og man trenger ikke å kunne mye om meditasjon fra før. Til de som ønsker vil det bli gitt undervisning i meditasjon, om buddhismen i Bhutan og om livet i et buddhistkloster. Enten du har drevet med meditasjon i årevis, eller bare er litt nysgjerrig, kan vi alle lære interessante ting om Bhutan, om oss selv og om hverandre. Vi vil også få mulighet til å få audiens hos høyt respekterte lamaer.

Sommer i Himalaya

Sommeren er lavsesong og i sør er denne tiden preget av regntid. I området rundt Thimphu er det likevel behagelige temperaturer selv om sola kan være sterk. Dette kan være en fin tid å dra på fjellturer nordover og i høyden, men ellers er det også godt å kunne nyte de vanlige severdighetene uten alt for mange andre turister tilstede.

Dag 1 (25. juni): Kathmandu

Vi møtes på Hotel Utse og samler oss for å bli kjent og ta en gjennomgang av opplegget for de neste ukene. Her har vi en sosial kveld sammen før vi reiser samlet til flyplassen morgenen etter.

Dag 2 (26. juni): Spektakulær flytur

Vi reiser samlet til flyplassen og går ombord i Druk Air, som skal fly oss trygt til Paro i Bhutan. Der blir vi møtt av vår guide og sjåfør som tar oss med til Thimphu og hotellet vi skal bo på. Når vi kommer frem og får installert oss, tar vi en felles middag og går gjennom planen for de neste dagene.

Dag 3 (27. juni): Tango i Thimphu

Helt nord i Thimphudalen ligger klosteret Tango, og meditasjonssenteret Cheri. Dette er det høyeste senteret for buddhistiske studier i landet, og er de bhutanske munkenes universitet. Her vil vi bli tatt imot av rektor ved klosteret, som vil vise oss rundt og gi instruksjoner i meditasjon.

På vei tilbake besøker vi Parizampa, som er en astrologiskole for munker.

Dag 4 (28. juni): Thimphu

Vi utforsker mer av hovedstaden og områdene rundt. Her blir det besøk på institutt for tradisjonell medisin. Det blir også tid til et besøk ved “Buddha point” som er den gigantiske Buddhastatuen som våker over Thimphudalen. Det er også mulighet for å delta på vår egen smørlampeseremoni i Simtokha Dzong.

Vi kan besøke en lokal røkelsesfabrikk, og se hvordan røkelsen som brukes i templene lages med hellige urteblandinger. Vi kan besøke skolen for tradisjonell kunst og se hvordan thankamalerier blir til. Vi kan besøke instituttet for tradisjonell medisin. Ellers kan vi utforske hovedstadens markeder.

Dag 5 (29. juni): Dochu-la og Medegang

Etter frokost kjører vi fra Thimphu mot Punakha. På veien kjører vi over passet Dochula (3150 moh). Her besøker vi Druk Wangyal Lhakhang, og de 108 stupaene som er bygget her. Dette er et flott område, og her blir det også mulighet for å nyte utsikten og roen i rhododendron-hagen som er anlagt like ved.

Vi skal bo i landsbyen Mendegang i Punakha. Her bor vi i tradisjonelle gårsdhus som er omgjort innvendig for å kunne huse turister.

Dag 6 (30. juni): Landsbyliv

Vi utforsker landsbyen og får en smak av landsbylivet. Punakhadistriktet er kjent for å dyrke både rød og hvit ris, og her får vi se en typisk jordbrukskultur i trivelige omgivelser.

Mens vi er i Mendegang har vi også med oss vår egen lama. Khenpo Kuenga Penjore vil gi oss undervisning i meditasjon og veilede oss under oppholdet.

Dag 7 (1. juli): Videre til Punakha

I Punakha blir det en omvisning i Punakha Dzong, som er hovedsete for munkene i vinterhalvåret, og et av de flotteste byggene i Bhutan. Punakha Dzong var også hovedstaden da den første Kong Wangchuk ble kronet i 1907.

Vi får også besøke Chimi Lhakhang, som er et tempel dedikert til Drukpa Kuenley, som også kalles ‘den guddommelige gærningen’.

Dag 8 (2. juli): Tilbake til Paro

Vi kjører tilbake over Dochu-la og videre tilbake til Paro. Det er en ca fem timers kjøretur, og vi nyter utsikten og livet langs veien. I Paro blir det tid til litt rusling i byen før vi inntar en bedre middag og hviler på hotellet.

Dag 9 (3. juli): Tiger’s Nest

Vi besøker det legendariske Taksang, “Tiger’s nest.” Dette er et spektakulært kloster som ligger klistret til klippene høyt oppe i fjellveggen.  Dette anses som et av de helligste stedene i Bhutan, og mange bhutanesere ønsker å kunne besøke det mist én gang i livet.

Siste kvelden tilbringes i rolige omgivelser med mulighet for avslapping i “Hot stone bath”

Dag 10 (4. juli): Fly til Kathmandu

Vi tar farvel med Bhutan for denne gang, og setter kursen mot Kathmandu igjen. Vi gleder oss til å se fantastiske bilder fra turen.

*Vi tar forbehold om endringer.

Bestilling og betaling

Når du har bestemt deg for å bli med på tur, må du fylle ut bestillingsskjemaet. Da vil du få tilsendt en epost med faktura og en lenke til en nettside der du blir bedt om å laste opp en kopi av bildesiden i passet ditt. Dette er en trygg opplastingsside, og vi deler eller selger ikke opplysninger om deg til en tredjepart. Bestillingen bekreftes når vi har mottatt depositumet. Flybilletter, eller annen reise, til Kathmandu må du bestille selv. Derfra ordner vi resten. Du kan søke etter flybilletter fra vårt kontaktskjema. Ta kontakt med oss dersom du trenger hjelp til å søke etter flybilletter selv.

Reiseforsikring

Vi krever at du har en reiseforsikring som dekker eventuell hjemtransport. Det er viktig å sjekke at reiseforsikringen dekker deg for opphold i stor høyde. Noen forsikringer har begrensninger når det gjelder dette. Reiseforsikringer knyttet til betaling med kredittkort er generelt sett mindre gunstige og kan være utilstrekkelig for en slik reise. Dette bør du sjekke nøye. Det finnes flere tilbydere av reiseforsikring du kan kjøpe fra, som for eksempel worldnomads.com.

Utstyr

Det er stort sett ikke nødvendig med annet en gode sko og klær etter vær/årstid andrikofarmakeio.com. Øvrig utstyr som trengs eller kan være lurt å ha med vil vi informere de påmeldte om i god tid før reisen.

Visum

Visum til Bhutan er en del av pakka. Dette inngår som en del av opplegget. Du trenger imidlertid også visum til Nepal. Dette gis vanligvis ved ankomst, når du krysser grensa til Nepal. De fleste gjør dette på flyplassen i Kathmandu. Du må fylle ut et ankomstkort, og betale en visumavgift. Vanligvis betales denne i amerikanske dollar, så det er lurt å ha med dette. Du finner mer info om visumprosessen i Nepal her.

Vaksiner

Vi anbefaler at du undersøker om du trenger påfyll av noen vaksiner i god tid før du reiser. For Bhutan anbefaler Folkehelseinstituttet at man har vaksinert seg mot 1: Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio, 2: Hepatitt A og 3: Tyfoid. Det kan være andre vaksiner som også er aktuelle. Vi anbefaler at du kontakter et vaksinasjonskontor for å undersøke nærmere hva som er aktuelt for deg. Det finnes også malaria og andre myggbårne sykdommer i området. Det er ikke like utbredt i høyde over 1500 meter, men dersom du reiser rundt i området før eller etter Bhutan-turen, bør du vurdere å ha med medisiner mot dette.

“Jeg er veldig fornøyd, både med den norske og bhutanske delen. Flott flytur. Stille og rolig i forhold til Kathmandu. Storslagen natur.Varm velkomst. Likte å se templer. Meditasjon i templene var et pluss. Hotellet var supert. Mulighet for massasje er deilig. Jeg var positivt overrasket over god mat på hele turen. Jeg er så takknemlig. Tusen takk alle sammen.

Ellen

Deltaker, Mindfulnessreisen 2019

Unikt innpass

Vi har et stort kontaktnett i Bhutan, innenfor klostrene, i kunstverden og næringslivet. Det gjør at vi kan organisere tilbud og opplegg som kun er tilgjengelige for oss. Vi tar deg med til steder og folk vi kjenner. Det gir oss en unik tilgang til innsiden av livet i Bhutan.

Vi tar din reise personlig

Når vi reiser på fellesturer til Bhutan blir du en av oss. Du vil oppleve at vi møter folk som ønsker deg velkommen som en gammel venn de ikke har sett på lenge. Vi ønsker å dele vår personlige erfaring av dette fantastiske landet med deg. Det gjør at våre fellesturer blir helt spesielle opplevelser.

Meld deg på i dag