Fotoreise i Bhutan 

Neste avreise: 30. november 2019

Antall deltakere: 9 – 16

KR 24.999,- 

*Reise til og fra Kathmandu må bestilles i tillegg.

Opplev fantastisk natur

Bli med oss på en 11 dagers reise med fotokurs blant fantastiske fjell, opplev utsikt du bare har drømt om, og bli kjent med en av verdens mest unike land. 

Unik kultur

Opplev fascinerende kultur, fantastisk natur. Alt sammen i et av verdens mest isolerte og avsidesliggende og spennende land.

Fotokurs underveis

Kursopplegget passer for alle uansett nivå. Uansett utstyr eller erfaring, så kan du alltid lære nye ting. Målet er at du skal være en bedre fotograf på slutten av turen. 

Egen fotoutstilling

Høydepunktet blir vår egen fotoutstilling . Der stiller vi ut noen av bildene vi har tatt under kurset. Bildene blir vurdert av en lokal fagjury av fotografer fra Bhutan.

Lær om reisefotografering på reisen

Bli med og utforsk Bhutan gjennom det fotografiske blikket, gjennom en ti dagers fellesreise! Enten du bruker mobiltelefonen eller en Hasselblad, så kan du alltid videreutvikle din evne til å se dine omgivelser og bevisstgjøre deg det inntrykket de gjør på deg. Vårt fotografiske blikk setter oss i stand til å formidle våre egne opplevelser på en måte som berører vårt publikum. Dette kan vi utvikle sammen, i et praktisk rettet kursopplegg i et av verdens mest spektakulære land.

«Når man videreutvikler den visuelle observasjonsevnen, blir også reiseopplevelsen desto mer intens».

Kim Sørenssen

Fotograf, Bhutanreiser

Unikt innpass

Vi har et stort kontaktnett i Bhutan, innenfor klostrene, i kunstverden og næringslivet. Det gjør at vi kan organisere tilbud og opplegg som kun er tilgjengelige for oss. Vi tar deg med til steder og folk vi kjenner. Det gir oss en unik tilgang til innsiden av livet i Bhutan.

Vi tar din reise personlig

Når vi reiser på fellesturer til Bhutan blir du en av oss. Du vil oppleve at vi møter folk som ønsker deg velkommen som en gammel venn de ikke har sett på lenge. Vi ønsker å dele vår personlige erfaring av dette fantastiske landet med deg. Det gjør at våre fellesturer blir helt spesielle opplevelser.

Fotografisk blikk på Bhutan

Bli med og utforsk Bhutan gjennom det fotografiske blikket, gjennom en ti dagers fellesreise! Enten du bruker mobiltelefonen eller en Hasselblad, så kan du alltid videreutvikle din evne til å se dine omgivelser og bevisstgjøre deg det inntrykket de gjør på deg. Vårt fotografiske blikk setter oss i stand til å formidle våre egne opplevelser på en måte som berører vårt publikum. Dette kan vi utvikle sammen, i et praktisk rettet kursopplegg i et av verdens mest spektakulære land.

Vi gjennomfører turen i desember, da de fleste turistene er borte og overlater Bhutan til bhutaneserne – ja, også noen vintervante, norske reisefotografer! Er vi heldige kan vi få snøfall som gir fantastiske fotografiske muligheter.

Passer for alle

Fotokurset varer gjennom hele reisen og tilpasses den enkeltes nivå. Kursleder er Bhutanreisers egen Kim Sørensen. Kursopplegget passer for alle uansett nivå. Målet er at alle skal komme hjem som en bedre fotograf enn da de dro. Alle kan utvikle seg som fotograf, ifølge Kim, og da kommer det ikke an på utstyret – men på evnen til å se. “Når man videreutvikler den visuelle observasjonsevnen, blir også reiseopplevelsen desto mer intens,” sier Kim.

Egen utstilling

Høydepunktet blir vår egen fotoutstilling i samarbeid med lokale kunstnere. I hovedstaden Thimpu stiller vi ut våre egne favoritter blant bildene vi har tatt under kurset. Bildene blir vurdert av en lokal fagjury av lokale fotografer, og vi arrangerer vernissage med festivitas og bhutansk gjestfrihet.

 Dag 1: Kathmandu

Vi møtes på [Navn på hotell oppgis senere] og samler oss for å bli kjent og ta en gjennomgang av opplegget for de neste ukene. Her har vi en sosial kveld sammen før vi reiser samlet til flyplassen morgenen etter.

Dag 2: Spektakulær flytur

Vi reiser samlet til flyplassen og går ombord i Druk Air, som skal fly oss trygt til Paro i Bhutan. Der blir vi møtt av vår guide og sjåfør som tar oss med til Thimphu og hotellet vi skal bo på. Når vi kommer frem og får installert oss, tar vi en felles middag og gjennomgår planer for de neste dagene.

Dag 3: Thimphu

Helt nord i Thimphudalen ligger klosteret Tango, og meditasjonssenteret Cheri. Dette er det høyeste senteret for buddhistiske studier i landet, og er de bhutanske munkenes universitet. Etter lunsj ved klosteret kan vi ta turen til Takinreservatet og se på dette snodige dyret som minner om en kryssning mellom geit og yak, til den kongelige botaniske hage i Serbitang, eller kanskje til weekend-markedet for å handle.

Dag 4: Dochu-la og Punakha

Etter frokost kjøer vi fra Thimphu mot Punakha. På veien kjører vi over passet Dochula (3150 moh). Dette er et flott område, og her blir det en liten stopp for å fotografere. Her skal det ikke stå på motivene. Uansett vær finnes det muligheter for blinkskudd med kameraer av alle slag.

Dag 5: Punakha

I Punakha blir det en omvisning i Punakha Dzong, som er hovedsete for munkene i vinterhalvåret, og et av de flotteste byggene i Bhutan. Punakha Dzong var også hovedstaden da den første Kong Wangchuk ble kronet i 1907.

Dag 6: Overnatting i landsby

Vi besøker en landsby og får en smak av landsbylivet. Punakha er kjent for å dyrke både rød og hvit ris, og her får vi se en typisk jordbrukskultur i trivelige omgivelser. Vi får også besøke Chimi Lhakhang, som er et tempel dedikert til Drukpa Kuenley, som også kalles ‘den guddommelige gærningen’.

Dag 7: Tilbake til Thimphu

Vi kjører tilbake over Dochula-passet og tar turen til Thimphu. Det blir også tid til et besøk ved “Buddha point” som er den gigantiske Buddhastatuen som våker over Thimphudalen.

Dag 8: Vernissage og fotoutstilling

Dette er den store dagen. Vi forbereder oss på kveldens vernissage. Vi sjekker og henger opp bilder og forbereder lokalene for mottagelsen. Det er mye å tenke på, men vi får hjelp av lokale kunstnere og samarbeidsparner i Bhutan.

Dag 9: Til Paro

Vi besøker flere av severdighetene i Paro, som bl.a. nasjonalmuseet og Paro Dzong. Deler av filmen “Little Buddha” med Keanu Reeves og Bridget Fonda ble spilt inn her. Nasjonalmuseet er opprinnelig et festningsbygg men i dag kan man se hele Bhutans historiske utvikling stilt ut der.

Dag 10: Tigers Nest

Vi besøker det legendariske Taksang, “Tigers nest.” Dette er et spektakulært kloster som ligger klistret til klippene høyt oppe i fjellveggen. Siste kvelden tilbringes i rolige omgivelser med mulighet for “Hot stone bath”

Dag 11: Fly til Kathmandu

Vi tar farvel med Bhutan for denne gang, og setter kursen mot Kathmandu igjen. Vi gleder oss til å se fantastiske bilder fra turen.

*Vi tar forbehold om endringer

Bestilling og betaling

Når du har bestemt deg for å bli med på tur, må du fylle ut kontaktskjemaet. Da vil du få tilsendt en epost med faktura og informasjon om hvordan du kan sende oss en fargekopi av bildesiden i passet ditt. Dette er trygt, og vi deler eller selger ikke opplysninger om deg til noen tredjepart. Bestillingen bekreftes når vi har mottatt depositumet.

Flybilletter, eller annen reise, til Kathmandu må du bestille selv. Derfra ordner vi resten. Du kan søke etter flybilletter fra vårt kontaktskjema. Ta kontakt med oss dersom du trenger hjelp til å søke etter flybilleter selv.

Reiseforsikring

Vi krever at du har en reiseforsikring som dekker eventuell hjemtransport. Det er viktig å sjekke at reiseforsikringen dekker deg for opphold i stor høyde. Noen forsikringer har begrensninger når det gjelder dette. Reiseforsikringer knyttet til betaling med kredittkort er generelt sett mindre gunstige og kan være utilstrekkelig for en slik reise. Dette bør du sjekke nøye.

Det finnes flere tilbydere av reiseforsikring du kan kjøpe fra, som for eksempel worldnomads.com.

Utstyr

Det er åpenbart at man trenger et kamera for å få utbytte av fotokurset på denne turen. Det trenger ikke å være et fancy og dyrt kamera, men det er absolutt en fordel om det er et digitalt kamera, som ikke krever fremkalling i mørkerom. Du kan fint bruke kameraet på mobilen din, dersom du ønsker det.

Øvrig utstyr som trengs eller kan være lurt å ha med vil vi informere de påmeldte om i god tid før reisen. Det er stort sett ikke nødvendig med annet en gode sko og klær etter vær/årstid.

Visum

Visum til Bhutan er en del av pakka. Dette inngår som en del av opplegget. Du trenger imidlertid også visum til Nepal. Dette gis vanligvis ved ankomst, når du krysser grensa til Nepal. De fleste gjør dette på flyplassen i Kathmandu. Du må fylle ut et ankomstkort, og betale en visumavgift. Vanligvis betales denne i amerikanske dollar, så det er lurt å ha med dette. Du finner mer info om visumprosessen i Nepal her.

Vaksiner

Vi anbefaler at du undersøker om du trenger påfyll av noen vaksiner i god tid før du reiser. For Bhutan anbefaler Folkehelseinstituttet at man har vaksinert seg mot 1: Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio, 2: Hepatitt A og 3: Tyfoid. Det kan være andre vaksiner som også er aktuelle. Vi anbefaler at du kontakter et vaksinasjonskontor for å undersøke nærmere hva som er aktuelt for deg.

Det finnes også malaria og andre myggbårne sykdommer i området. Det er ikke like utbredt i høyde over 1500 meter, men dersom du reiser rundt i området før eller etter Bhutan-turen, bør du vurdere å ha med medisiner mot dette.

Meld deg på i dag

Kjenner du noen som ville like dette?

Fortell dem om det! Kanskje noen vil bli med deg til Bhutan? Del denne siden på: