Fotoreise i Bhutan 

Neste avreise: 30. november 2019

Antall deltakere: 6 – 16

KR 28.499,- 

*Prisen gjelder fra Kathmandu. Pris for reisen inkludert fly fra Oslo er fra kr. 39.499,-

agsdi-landscape

Opplev fantastisk natur

Bli med oss på en 9 dagers reise med fotokurs blant fantastiske fjell, opplev utsikt du bare har drømt om, og bli kjent med en av verdens mest unike land. 

agsdi-portrait

Unik kultur

Opplev fascinerende kultur, fantastisk natur. Alt sammen i et av verdens mest isolerte og avsidesliggende og spennende land.

Fotokurs underveis

Kursopplegget passer for alle uansett nivå. Uansett utstyr eller erfaring, så kan du alltid lære nye ting. Målet er at du skal være en bedre fotograf på slutten av turen. 

agsdi-ribbon

Egen fotoutstilling

Høydepunktet blir vår egen fotoutstilling . Der stiller vi ut noen av bildene vi har tatt under kurset. Bildene blir vurdert av en lokal fagjury av fotografer fra Bhutan.

Lær om reisefotografering på reisen

Bli med og utforsk Bhutan gjennom det fotografiske blikket, gjennom en ni dagers fellesreise! Enten du bruker mobiltelefonen eller en Hasselblad, så kan du alltid videreutvikle din evne til å se dine omgivelser og bevisstgjøre deg det inntrykket de gjør på deg. Vårt fotografiske blikk setter oss i stand til å formidle våre egne opplevelser på en måte som berører vårt publikum. Dette kan vi utvikle sammen, i et praktisk rettet kursopplegg i et av verdens mest spektakulære land.

«Når man videreutvikler den visuelle observasjonsevnen, blir også reiseopplevelsen desto mer intens».

Kim Sørenssen

Fotograf, Bhutanreiser

Unikt innpass

Vi har et stort kontaktnett i Bhutan, innenfor klostrene, i kunstverden og næringslivet. Det gjør at vi kan organisere tilbud og opplegg som kun er tilgjengelige for oss. Vi tar deg med til steder og folk vi kjenner. Det gir oss en unik tilgang til innsiden av livet i Bhutan.

Vi tar din reise personlig

Når vi reiser på fellesturer til Bhutan blir du en av oss. Du vil oppleve at vi møter folk som ønsker deg velkommen som en gammel venn de ikke har sett på lenge. Vi ønsker å dele vår personlige erfaring av dette fantastiske landet med deg. Det gjør at våre fellesturer blir helt spesielle opplevelser.

Fotografisk blikk på Bhutan

Bli med og utforsk Bhutan gjennom det fotografiske blikket, gjennom en ni dagers fellesreise! Enten du bruker mobiltelefonen eller en Hasselblad, så kan du alltid videreutvikle din evne til å se dine omgivelser og bevisstgjøre deg det inntrykket de gjør på deg. Vårt fotografiske blikk setter oss i stand til å formidle våre egne opplevelser på en måte som berører vårt publikum. Dette kan vi utvikle sammen, i et praktisk rettet kursopplegg i et av verdens mest spektakulære land.

Vi gjennomfører turen i desember, da de fleste turistene er borte og overlater Bhutan til bhutaneserne – ja, også noen vintervante, norske reisefotografer! Er vi heldige kan vi få snøfall som gir fantastiske fotografiske muligheter.

Passer for alle

Fotokurset varer gjennom hele reisen og tilpasses den enkeltes nivå. Kursleder er Bhutanreisers egen Kim Sørensen. Kursopplegget passer for alle uansett nivå. Målet er at alle skal komme hjem som en bedre fotograf enn da de dro. Alle kan utvikle seg som fotograf, ifølge Kim, og da kommer det ikke an på utstyret – men på evnen til å se. “Når man videreutvikler den visuelle observasjonsevnen, blir også reiseopplevelsen desto mer intens,” sier Kim.

Egen utstilling

Høydepunktet blir vår egen fotoutstilling i samarbeid med lokale kunstnere. I hovedstaden Thimpu stiller vi ut våre egne favoritter blant bildene vi har tatt under kurset. Bildene blir vurdert av en lokal fagjury av lokale fotografer, og vi arrangerer vernissage med festivitas og bhutansk gjestfrihet.

Bestilling og betaling

Når du har bestemt deg for å bli med på tur, må du fylle ut kontaktskjemaet. Da vil du få tilsendt en epost med faktura og informasjon om hvordan du kan sende oss en fargekopi av bildesiden i passet ditt. Dette er trygt, og vi deler eller selger ikke opplysninger om deg til noen tredjepart. Bestillingen bekreftes når vi har mottatt depositumet.

Flybilletter, eller annen reise, til Kathmandu kan du enten bestille selv, eller du kan bestille hele reisen fra Norge og tilbake gjennom Bhutanreiser. Dersom du ønsker å reise til Kathmandu noen dager før fotoreisen begynner, eller ønsker å bli igjen der noen dager etter, kan vi ordne det slik at flybillettene matcher dine ønskede datoer. 

Reiseforsikring

Vi krever at du har en reiseforsikring som dekker eventuell hjemtransport. Det er viktig å sjekke at reiseforsikringen dekker deg for opphold i stor høyde. Noen forsikringer har begrensninger når det gjelder dette. Reiseforsikringer knyttet til betaling med kredittkort er generelt sett mindre gunstige og kan være utilstrekkelig for en slik reise. Dette bør du sjekke nøye.

Det finnes flere tilbydere av reiseforsikring du kan kjøpe fra, som for eksempel worldnomads.com.

Utstyr

Det er åpenbart at man trenger et kamera for å få utbytte av fotokurset på denne turen. Det trenger ikke å være et fancy og dyrt kamera, men det er absolutt en fordel om det er et digitalt kamera, som ikke krever fremkalling i mørkerom. Du kan fint bruke kameraet på mobilen din, dersom du ønsker det.

Øvrig utstyr som trengs eller kan være lurt å ha med vil vi informere de påmeldte om i god tid før reisen. Det er stort sett ikke nødvendig med annet en gode sko og klær etter vær/årstid.

Visum

Visum til Bhutan er en del av pakka. Dette inngår som en del av opplegget. Du trenger imidlertid også visum til Nepal. Dette gis vanligvis ved ankomst, når du krysser grensa til Nepal. De fleste gjør dette på flyplassen i Kathmandu. Du må fylle ut et ankomstkort, og betale en visumavgift. Vanligvis betales denne i amerikanske dollar, så det er lurt å ha med dette. Du finner mer info om visumprosessen i Nepal her.

Vaksiner

Vi anbefaler at du undersøker om du trenger påfyll av noen vaksiner i god tid før du reiser. For Bhutan anbefaler Folkehelseinstituttet at man har vaksinert seg mot 1: Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio, 2: Hepatitt A og 3: Tyfoid. Det kan være andre vaksiner som også er aktuelle. Vi anbefaler at du kontakter et vaksinasjonskontor for å undersøke nærmere hva som er aktuelt for deg.

Det finnes også malaria og andre myggbårne sykdommer i området. Det er ikke like utbredt i høyde over 1500 meter, men dersom du reiser rundt i området før eller etter Bhutan-turen, bør du vurdere å ha med medisiner mot dette.

Meld deg på i dag

Kjenner du noen som ville like dette?

Fortell dem om det! Kanskje noen vil bli med deg til Bhutan? Del denne siden på: