Nå har turen kommet til å se litt på hva Thimphudistriktet kan by på av severdigheter og opplevelser. Det er mye å ta av, og dette er kun et lite utvalg…

Buddha Dodhenma, Thimphu.

Thimphu er hovedstaden i Bhutan, og er hjem for om lag 100 000 mennesker. Byen ligger 2400 meter over havet. Det er den største byen i Bhutan, og den ble hovedstad i 1961. Som hovedsteder flest vil man finne folk fra hele landet og i alle aldre her.
I tillegg til gamle templer og klostre, kan man se at arkitekturen blir holdt i hevd også i moderne bygg. Det er krav til fasader i nye bygg om at de må følge tradisjonelle skikker. Folk må gå med nasjonaldrakt i Bhutan, og mennenes kalles Gho mens kvinnenes kalles Kira. Selv om veiutbygging og trafikk er økende er Thimphu fortsatt verdens eneste hovedstad som ikke har trafikklys.

Attraksjoner:

Buddha Dodhenma. Dette er en 51,5 meter høy buddhastatue laget av gullbelagt bronse. 125 000 mindre buddhastatuer er plassert inni, alle laget av samme materialer. Tronen som statuen “sitter” på er egentlig en stor meditasjonshall.
Julestjernetre indegenerique.fr
Serbitang Botaniske Hager. En mil sør for Thimphu ligger Serbitang, som har flotte samlinger av sjeldne planter og trær fra Bhutan. Her er det fredelig og vakkert å være i et par timer. Her vokser julestjerner bokstavelig talt på trær.
Institutt for Tradisjonell Medisin. I Bhutan er det et todelt helsevesen, og befolkningen kan velge mellom et tradisjonelt helsetilbud eller “moderne” allopatisk medisinsk tilbud. Ved instituttet arbeides det med å lage medisiner av planter og urter, samt å forske på deres effekt og utdanne helsepersonell.
Bhutansk bok
Nasjonalbiblioteket. Bhutans historie er trykt opp på eldgamle papirstriper i avlange bind. Ved siden av tusenvis av gamle manuskripter er det også et rikholdig utvalg av nyere akademiske verk på flere språk, og malerier og trykkeriredskap som vise hvordan tekster blir trykket på gamlemåten i Bhutan.
Nasjonalbiblioteket, boksamling.
I tillegg er det flere interessante museer i Thimphu, som f.eks. Folk Heritage Museum, Natioanl Textile Museum, Junghi Handmade Paper Factory, Simply Bhutan Museum.
Bhutanske tekstiler er fargerike og flotte