Denne gangen er det Punakhadistriktet som står for tur. Vi skal se på noe av det du kan oppleve der.

Punakha var tidligere hovedstaden i Bhutan, og er fortsatt vinterhovedstad for det sentrale munkevesenet. Hver høst går munkene til fots fra Thimphu til Punakha og markerer dermed at vinterhalvåret er i gang.

Punakha Dzong

På grunn av at Punakha ligger lavere enn Thimphu, er det relativt behagelig temperatur der også om vinteren. Punakha ligger omtrent 1300 meter over havet.

I Pungtang Dechen Phodrang Dzong, som ofte kalles Punakha Dzong, oppbevares også den mumifiserte kroppen til Bhutans landsfader Shabdrung Ngawang Namgyal som døde på slutten av 1680-tallet. Det sies at han skal ha bedt om å få sitte i fred å meditere i 12 år, og at kroppen har sittet der siden. Det er uklart akkurat når han døde, men betrodde munker bærer fortsatt te og mat inn til ham.

Chimi Lhakhang er et tempel med flott utsikt over dalen. Tempelet er dedikert til Lama Drukpa Kuenley, som også er kjent som “den guddommelige gærningen” (The Divine Madman). Han var en munk eller Yogi, på 1400-tallet, som var kjent for sine ville og gale måter å formidle buddhismens lære og praksis. Særlig fokuserte han på å undervise kvinner i meditasjon og oppvåkning gjennom seksuelle praksiser. På grunn av hans spesielle metoder ble han også kjent som en slags fruktbarhetsguru, og de mange avbildingene av falloser på bhutanske hus er en tradisjon som spores tilbake til ham indegenerique.fr.

Landsbyen Ritsha er en karakteristisk risdyrkerlandsby, der innbyggerne dyrker rød ris som er typisk i dette området. Den røde risen er svært næringstik og er en viktig del av bhutansk mat-tradisjon

Landsbyen Ritsha