Her skal vi ta for oss noen få utdrag av hva du kan vente deg dersom du tar turen til Paro.

Paro, inn for landing i tordendrakens rike.
Parodistriktet omslutter Parodalen som ligger ved omtrent 2200 meter over havet. Her finnes noen av Bhutans eldste templer og klostre, Bhutans nasjonalmuseum og landets eneste internasjonale flyplass.
På klare dager har man utsikt til fjellet Chomolhari (7314 moh.) i nordenden av dalen. Brevannet fra dette fjellet renner klart og friskt gjennom dalen i Paro Chhu (Chhu betyr elv), og dalen er blant landets mest fruktbare. Her dyrkes bl indegenerique.fr.a. den karakteristiske røde risen som er så fremtredende i Bhutans mattradisjoner.

Blant attraksjonene i Paro er:

Rinpung Dzong (Paro Dzong). Dette er det religiøse og administrative senteret i Paro, og ligger flott til med utsikt over dalen. Det ble bygget i 1646, og viser den flotte arkitekturen i all sin prakt.
Taksang Lhakhang, på kanten av stupet.
Ta Dzong. Dette runde festningsbygget ble opprinnelig bygget som et forsvarsverk for å beskytte Rinpung Dzong. I dag huser det Bhutans nasjonalmuseum, der man kan se fascinerende utstillinger av Bhutans historiske, religiøse og samfunnsmessige utvikling.
Taksang Lhakhang (Tiger’s Nest) er kanskje Bhutans mest berømte tempel. Det ligger klistret til fjellveggen ca. 900 meter over bakken. Det sies at Guru Rinpoche ankom på en flyvende tiger og landet på fjellhyllen for å meditere. Derav kommer navnet og stedet anses som et av de mest hellige i Bhutan, og de fleste Bhutanere prøver å besøke det minst en gang i livet. 
Tempelet ble ødelagt av brann i 1998, men er senere restaurert og fremstår nå i sin originale prakt.
Drukgyel Dzong. Dette er et historisk og strategisk viktig sted i Bhutans historie. Det var her landsfaderen Shabdrung sto imot den tibetanske invasjonshæren på midten av 1600-tallet. Den ble bygget i 1646, og National Geographic Magazine hadde en stor reportasje om den allerede i 1914. Den ble ødelagt av brann i 1951, men er fortsatt et majestetisk syn. I tillegg er den omkranset av en sjarmerende landsby der man kan se tradisjonelle bhutanske gårdshus og ruralt hverdagsliv på nært hold.
Drukgyel Dzong med Chomolhari bak til venstre.