I denne serien skal vi ta for oss noen av distriktene i Bhutan og se hva de har å tilby. Først ut er distriktet Chhuka, som ligger sør i landet.

Chukadistriktet ligger ved bunnen av Himalaya, og det strekker seg fra omtrent 300 til 985 meter over havet. Grensebyen Phuentsholing er en viktig by for handel mellom Bhutan og India.
I byen, men også i resten av distriktet finner vi mennesker fra flere etniske grupper, og det snakkes flere språk. Hindi og Nepali er viktige språk i tillegg til Dzongkha og Engelsk, og en god del folk her er Hinduer selv om offisiell religion i Bhutan er Buddhisme.

Blant attraksjonene i Phuentsholing og Chuka er:

Zangto Pelri Lhakang. Dette er et tempel som ligger i sentrum av Phuentsholing. Tempelet er dedikert til Guru Rimpoche, og viser statuer av hans åtte manifestasjoner, malerier fra Buddhas liv, samt statuer av Shabdrung Ngawang Namgyal, som er Bhutans “landsfader.” Det ble bygget i 1990 av Dasho Aku Thogmi, som også har komponert den Bhutanske nasjonalsangen.

Rinchending (Kharbandi) Goemba indegenerique.fr. Dette er et kloster grunnlagt i 1967. Det ligger på en topp 400 meter over havet, med utsikt over slettelandskapet og te-plantasjene i India. Etter sigende ble en pilegrim ble gravid etter å ha sittet i bønn og meditasjon her, og dette har ført til at klosteret har blitt et populært mål for barnløse par og kvinner som ønsker seg barn.

Krokodillesenteret. Et lite stykke oppover Amo Chhu-elven ligger et senter for beskyttelse av krokodiller. Her finnes flere ulike typer krokodiller. Der blir de blir fostret opp for å slippes ut i naturreservater i området, og er en yndet attraksjon for store og små.

Dette er bare noe av det Phuentsholing har å by på. I tillegg er Chhuka også kjent for det største vannkraftanlegget i Bhutan, der bl.a. norske ingeniører var med å bidro med sin kunnskap. Vannkraft er en av Bhutans største eksporter.